Veel ouderen worden op een gegeven moment wat slechter ter been, wat knap lastig kan zijn als ze in een huis met meerdere verdiepingen wonen. De trap opkomen neemt dan aardig wat tijd in beslag en het overwegen van een traplift is het logische gevolg. Je kunt in dit geval uiteraard voor een nieuw exemplaar gaan, maar wist je dat er veel voordelen verbonden zitten aan het kopen van een tweedehands traplift? Lees snel verder om er achter te komen waarom steeds meer ouderen voor een 2e hands personenlift gaan, en bekijk direct waar jij er een kunt aanschaffen.

Een goedkope traplift is doorgaans tweedehands

Allereerst scheelt het natuurlijk ontzettend veel in de prijs als je in plaats van een nieuwe een tweedehands traplift aanschaft. De traplift prijs kan zelfs uitkomen op de helft van het oorspronkelijke aanschafbedrag! Aangezien een nieuwe traplift maar liefst enkele duizenden euro’s kan kosten snap je nu waarom zoveel mensen voor een tweedehands exemplaar gaan. Het leven is natuurlijk al duur genoeg en je zult niet de enige zijn die flink voor een aankoop als deze moet sparen. Het verschil in prijs is dus het grootste voordeel aan een gebruikte traplift.

Zo goed als nieuw

Terwijl je in feite heel wat minder betaalt voor een 2e hands traplift dan voor een nieuwe, dit zie je doorgaans niet terug aan het product. Aangezien een traplift doorgaans slechts enkele keren per dag gebruikt wordt, slijt deze haast niet. De zitting en rugleuning, maar ook het technische gedeelte van gebruikte trapliften zijn vrijwel altijd nog zo goed als nieuw. Je koopt dus altijd een traplift die er goed uitziet, maar dan voor slechts de helft van de prijs!

Dubbel korting op je traplift

Als je graag zo min mogelijk geld uitgeeft aan je traplift is het verstandig om zowel voor een tweedehands exemplaar te gaan als subsidie aan te vragen. Iedereen van boven de 65 die de personenlift nodig heeft om medische of andere persoonlijke redenen kan namelijk rekenen op een fikse bijdrage vanuit de Vlaamse overheid. Dat betekent dubbel korting op je traplift! Hetzelfde geldt voor wanneer u jonger bent dan 65 jaar, maar lijdt aan een fysieke handicap waardoor het lastig is om de trap op en af te lopen. Als de woning niet van zichzelf al aangepast is, is het dus zeker aan te raden een personenlift te plaatsen. Met de hoge korting die je krijgt als je een tweedehands exemplaar koopt is dat nu een stuk betaalbaarder!