Verveeld

Ik was verveeld. Laat me dit iets beter uitleggen voor de mensen onder jullie die mij niet kennen. Ik, man, 45 jaar, twee kinderen, vrouw, rijtjeshuis, 9-5 baan in een managementfunctie. Klinkt behoorlijk standaard, toch? Nou, dat vond ik dus ook. Ik merkte dat het me steeds meer tegenstond. Ik had geen zin meer om leuke dingen te doen, om iets te organiseren, ik wou het liefst alleen maar op de bank liggen met een zak chips. Resultaat van deze maanden: vijf extra kilo aan het buikje, een chagrijnige vrouw die me het liefst de deur uit schopt en kinderen die me maar gewoon negeren omdat dat het makkelijkst was. Ik ben uiteindelijk door vrouw naar de therapeut geschopt want zij had er schoon genoeg van. De conclusie was gelukkig geen midlife crisis. Daar was ik zelf een beetje bang voor. De conclusie was veel beter te behappen: mijn baan – waar ik al 20 jaar 5 dagen per week mijn tijd in steek – was me hartstikke gaan vervelen. De rest van mijn leven was namelijk prima. Mijn kinderen, mijn vrouw en de rest van mijn familie en vrienden maakten me hartstikke gelukkig. Het was inderdaad dit ene facet van mijn dag wat de rest zo verpestte.

Nieuwe baan

Dat zette me natuurlijk wel flink aan het denken. Wat zou ik in hemelsnaam anders kunnen gaan doen? Wat vind ik eigenlijk leuk om te doen? Ik was al zo lang in deze managementfunctie dat ik eigenlijk mijn interesse in andere zaken een beetje kwijt was geraakt. Ik kwam tot de conclusie dat ik techniek, wat ik gestudeerd heb, enorm interessant vond en dat een beetje mis in mijn huidige werk. Ik besloot – in overleg met de vrouw – de stoute schoenen aan te trekken en op zoek te gaan naar iets waar mijn hart ligt. Ik besloot te zoeken op technische vacatures en zag dat daar enorm veel banen open staan, ook banen waar ik met mijn diploma en huis-, tuin- en keukenervaring best een kans zou maken. Ik solliciteerde voor drie maanden en vond daarna een geweldige nieuwe uitdaging binnen de technische wereld. Mijn managementbaan heb ik opgezegd en mijn plezier is weer terug. Ik ga enthousiast naar mijn werk, ik kom blij thuis en heb dan nog energie om wat met mijn kinderen of vrienden te ondernemen. Dus echt, neem het van mij aan: als je het gevoel hebt vast te zitten en de energie er niet meer van krijgt: ga lekker op zoek naar iets nieuws!