Of u nu elke dag of af en toe op hoogte werkt, uw veiligheidsfocus in die tijden is van het grootste belang. Er is één fout nodig om van een routinetaak een ernstig letsel of dodelijke afloop te maken. U moet bereid zijn om uw werknemers elke keer dat ze aan een valgevaar kunnen worden blootgesteld, te beschermen.

Wat is werken op hoogte?

Werken op hoogte verwijst naar elk werk waarbij een persoon mogelijk zou kunnen vallen en zichzelf zou kunnen verwonden. Het kan van een ladder zijn, een dakrand, via een opening op de vloer, zelfs een laadperron kan op hoogte werken. In de algemene industrie is valbeveiliging vereist door OSHA voor elke hoogteverandering van 1,20 meter of meer. Dus met een hoogtewerker of op het dak van een garage, werk je al op hoogte. Hier zijn wat veiligheidstips om het risico van werken op hoogte te verkleinen.

Gebruik een reling

Gebruik indien mogelijk een reling. Reling is een vorm van passieve bescherming, de gemakkelijkste en meest aanbevolen manier om uw werknemers te beschermen en tegelijkertijd aan de regels te voldoen. Er is geen training of extra uitrusting nodig omdat ze niets hoeven te doen om zichzelf veilig te houden (behalve binnen de reling blijven). Er is een relingsysteem voor bijna elke stijl van het dak, zoals niet-penetrerende reling, of een borstwering gemonteerde reling, metalen dakreling en meer. Ongeacht het type dat u gebruikt, eenmaal op zijn plaats, zult u merken dat de rails het gemakkelijkst te gebruiken valbeveiligingssysteem zijn.

Begrijp valrisico

U kunt alle valbeveiligingsuitrusting ter wereld dragen, maar als deze niet wordt geactiveerd voordat u ergens tegenaan stoot, heeft dat geen zin. Dit klinkt misschien als een "gezond verstand" -verklaring, maar het zal je verbazen hoe gemakkelijk het is om dit deel verkeerd te begrijpen. Het is niet ongebruikelijk om naar een bouwplaats te gaan of een onderhoudsploeg in een fabriek te observeren en een arbeider op 10 meter van de grond te zien met een 6 meter vanglijn met een vertragingsmechanisme.

Hoogtewerker

Er zijn veel manieren waarop er iets mis kan gaan bij het bedienen van een hoogtewerker, dus we gaan hier niet in op de daadwerkelijke operatie. Bij liften moeten we het echter wel hebben over valbeveiliging. Een ding dat vaak wordt gemist, is dat elke persoon in een hoogwerker, op elk moment of op elke hoogte, goed moet worden vastgebonden.