Een van de beste feestjes die er is, is een surprise party. Wie houdt er nou niet van een feestje waar al je familie en vrienden stiekem bij elkaar komen om jou te verrassen!? Een van de leukste dingen aan een surprise party is dat iedereen erg veel moeite doet voor jou, en het daarnaast ook nog eens geheim moet houden. Misschien vliegt een familielid wel naar je toe, of verschijnt er een verre en oude vriend speciaal voor jou. Je wordt naar een locatie gebracht of gelokt, zodat je geen idee hebt wat er aan de hand is. En dan de grote klapper…."SURPRISE!" Iedereen girl, confetti gaat af, en jij staat perplex. Wat een feest! En dat allemaal voor jou.

Voorbereiding.

Natuurlijk gebeurt zo'n feestje niet vanzelf. Er gaat aardig wat voorbereiding zitten in het organiseren van een surprise party. Zo moet iedereen op de hoogte zijn gebracht, en het liefst zo ver van te voren als mogelijk zodat iedereen vrij kan nemen. Daarnaast mag niemand het natuurlijk aan jou vertellen. Denk je eens in hoeveel mensen wel eens iets wisten wat jij niet wist. Denk je eens in hoe ze moesten glimlachen als jij het over je verjaardag had. Dan heb je nog de praktische zaken zoals een locatie vinden en afhuren, confetti huren, eten en drinken regelen voor iedereen die komt, vervoer erheen en terug, en wellicht nog een plan voor ná de grote verrassing! Want wat gaan jullie doen? Dansen, gaan jullie uit, gaan jullie met zijn allen eten, is het een feestje om met elkaar bij te kletsen of worden er spelletjes gespeeld?

Benodigdheden.

Er zijn niet veel dingen die een feest nodig heeft om er een écht feest van te maken, maar zonder deze factoren wordt het absoluut minder gezellig! Allereerst heb je natuurlijk de jarige job / het feestvarken nodig, en zijn of haar vrienden, familie, en misschien collega's. Ten tweede heb je een locatie nodig die je kan versieren; versiering is een prachtige manier om te laten zien dat het om een speciale avond gaat. Denk aan vlaggen, ballonnen, confetti, lampen, en slingers. Daarnaast doet een taart en snacks zoals chips en nootjes het altijd goed. Vergeet niet de locatie van tevoren te regelen en versieren! Denk hierbij ook aan wegwerp bordjes en bestek, tissues of zakdoeken en papieren bekers. Doe van te voren goed booschappen voor het feestje dat jij geeft.
Iedereen ready? Confetti klaar? Suprise!