Ik weet dat het nieuwe jaar al een poosje onderweg is maar toch schrijf ik deze blog. Aan het begin van dit jaar ben ik namelijk begonnen met het verbouwen van mijn keuken, of eigenlijk al aan het einde van het vorige jaar. Dit allemaal omdat het hoognodig was én onderdeel was van mijn goede voornemens. Ik heb namelijk de gewoonte om veel buiten de deur te eten maar dat gaat behoorlijk was geld kosten en is ook niet altijd even gezond. Dus toen dacht ik; nog een keer trekken we de portemonnee helemaal open en gaan we helemaal voor dit goede voornemen.

Alles kan kapot

Nu wonen wij in een oud huis. En nee, dan heb ik het niet over zo’n karakteristiek oud huis dat tweehonderd jaar geleden gebouwd is. Ik heb het over een jaren 60 huis waar geen van de vorige bewoners onderhoud aan had gepleegd voor wij erin kwamen wonen. De keuken was gedateerd, om het netjes te zeggen. We hadden lelijke bruine tegels, de kastjes vielen bijna uit elkaar van ellendigheid en ook de rest van de apparatuur was nodig aan vervanging toe. Dus, besloten we, de beuk erin. We hebben de hele keuken eruit gehaald zodat we met een schone lei konden beginnen.

Keuzes, keuzes

En dan is het keuzes maken. Zoals ik zei, trokken we de portemonnee helemaal open maar dan nog zaten we natuurlijk vast aan een budget. Ik wist dat ik meer bereidingsruimte wilde en dat de oppervlakte van het aanrecht dus groter moest. Daarnaast hebben we ook besloten om in de winkel LED downlight vierkant kopen omdat we deze verlichting mooi in het plafond konden bouwen en dat op een chique manier heel de keuken verlicht. Daarna hebben we gekozen voor de apparatuur. Een goede wasbak met kraan, oven en gasfornuis etc. waren heel logisch maar nu we toch bezig waren hebben we ook een kokend waterkraan en een stoomoven in onze keuken geïmplementeerd. Volgende week krijgen we een cursus om te leren hoe je die laatste in kan zetten tijdens het koken.

Is het al klaar?

Het is een lang proces geweest want natuurlijk ging niet alles in één keer goed. Dat gaat het nooit bij een verbouwing. Maar sinds twee weken geleden kook ik iedere dag in mijn nieuwe keuken. Het ene gerecht is nog lekkerder dan het andere en ik heb al gemerkt dat uiteten gaan ineens weer een stuk specialer is. Ik raad het aan, zo één goed voornemen kiezen en daar helemaal voor gaan!