Fit blijven is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Al helemaal nu zo rond de feestdagen is het lastiger dan ooit om niet een klein buikje te krijgen. Zoveel lekker eten, en je hebt eigenlijk bijzonder weinig tijd om het er weer af te sporten. Vaak gaat dat samen met de uitspraak dat het er na de feestdagen wel weer af gaat. Maar ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want als je eenmaal een pauze neemt, duren die vaak wat langer dan verwacht. En natuurlijk verwacht ik niet dat je meteen weer volop gaat sporten. Rustig beginnen is altijd het beste, anders ben je er zo weer mee klaar, en dat is zonde! Dus wat zijn nou wat makkelijke dingetjes die jij gewoon thuis of buiten kan doen om toch nog een beetje fit te blijven?

Elke avond even een stukje hardlopen

Hier vraag ik toch echt niet zo veel. Elke avond gewoon even een half uurtje of iets dergelijks een stukje hardlopen. Het is zo gebeurd, en het is om meerdere reden iets wat goed is om te doen. Ten eerste is het uiteraard gewoon om even lekker fit te blijven. Je doet bijna helemaal niks, maar toch verbrand je al een goed gedeelte van wat er die dag aangekomen is. Je zal er zeker niet veel beter van uit zien, maar je zal het absoluut op peil houden. Natuurlijk ligt het ook een beetje aan hoe hard je rent, en hoe ver. Verder is het ook gewoon hartstikke lekker om het voor het slapen te doen. Zo ben je een beetje moe, kan je lekker een warme douche nemen, en zo in je bedje gaan liggen. Stukken beter voor de nachtrust!

Yoga is niet alleen voor vrouwen

Iets wat veel gezegd of gedacht wordt, is dat yoga alleen voor vrouwen is. Yoga is een van de beste dingen die je elke dag even kan doen, om zo een stuk fitter te blijven dan dat je normaal zou zijn. Bovendien wordt je er ook een stuk flexibeler van, wat goed is voor je hele lichaam. Als je de hele dag in van die ongemakkelijk bureaustoelen hebt gezeten, kan het geen kwaad om je even lekker op te rekken. Of juist in de ochtend, als je net helemaal stijf van de slaap wakker wordt. Dan is het toch echt heerlijk om gewoon even alles lekker te rekken, en zo fris je dag kunnen beginnen. En je gaat er ook nog eens beter van uit zien. Geen excuses meer dus, gewoon lekker bewegen!