Onze badkamer is al jaren een doorn in mijn oog. Eerst was dit met name vanuit esthetisch opzicht: de donkerbruine kleur van de tegeltjes is nogal verouderd, en maakt de kleine ruimte net een donker hol. Maar nu beginnen ook de voegen tussen de tegeltjes ouderdomskwaaltjes te vertonen. Om een lekkage te voorkomen, zijn we daardoor genoodzaakt de badkamer eens grondig aan te pakken. Dus eindelijk weg met die bruine tegeltjes!

Dag bad

Het plan om de badkamer te verbouwen bracht natuurlijk allerlei vragen met zich mee. Zo staat er nu ook een bad in onze badkamer. We hebben geen kinderen, allebei een drukke baan en daardoor maken we eigenlijk amper gebruik van het ding. Zelf wordt ik na tien minuten badderen al kriebelig: ik kan er niet in ontspannen. En mijn man evenmin. Liever gaan we samen naar de spa om een dagje echt te ontspannen. Want met z’n tweeën is dat veel leuker.

Inloopdouche

Het bad kan dus uit de badkamer, en dat ruimt lekker op. Die resterende ruimte kunnen we natuurlijk goed gebruiken. Nu we toch voor de flinke make over hebben gekozen, zal ook de douche er aan moeten gaan geloven. Want eigenlijk is ook de huidige douche cabine al aardig versleten. De douche halen we er dus ook uit. En mijn droom komt uit: ik ben namelijk echt verliefd op inloopdouches. Natuurlijk met een regendouche douchekop. En ook daar is nu ruimte voor!

Het nieuwe ontwerp

Voor de nieuwe badkamer gaan we voor een zo ruimtelijk mogelijke uitstraling. Eigenlijk zoeken we een zo groot mogelijk contrast met het donkere hol dat we hadden. We gaan een glazen douchewand kopen, zodat de ruimte niet wordt onderbroken. Daarnaast richten we één wand in als doorlopend meubelstuk. Hierin zitten alle kastjes, maar ook de wasbakken en spiegels geïntegreerd. Een koele houten tint, want een badkamer met alleen maar wit houd ik niet van. Het hout loopt in de volledige lengte van de ruimte door, en aan het einde loopt het dus over in de inloopdouche. Er komt een nieuwe gietvloer, in een grijstint net iets donkerder dan wit. We maken een lambrisering van staande rechthoekige tegeltjes in dezelfde tint, en daarboven is de wand strak wit gestuct. Het subtiele kleurverschil komt daardoor beter tot zijn recht. Deze lijn komt ook terug in het houten kastontwerp. Zo is de hele ruimte één geheel en samenhangend!

Het ontwerp ligt nu klaar op de tekentafel, en volgende maand komt de aannemer klussen. Ik kan niet wachten!